Artivelo.com Adjust, Customize, Personalize
racefiets accessoires

EERSTE HULP BIJ PECH ONDERWEG

racefiets accessoires die handig van pas komen

Daar sta je dan langs de kant van de weg: panne. Lekke band, derailleur kapot, ketting gebroken: wat het ook is, pech tijdens je rit is nooit leuk. Maar een hoop problemen kun je gewoon onderweg oplossen. Als je de juiste spullen bij je hebt. Of het vergeetachtigheid is of ijdelheid, geen idee, maar je moet de wielrenners de kost geven die bij materiaalpech geen spulletjes bij zich hebben om het probleem te verhelpen. Vaak is dat geen probleem, want er komt vast wel een behulpzame collega voorbij aan wie je hulp kunt vragen. Maar soms lukt dat niet en ben je op jezelf aangewezen. Als je deze spullen bij je hebt kun je op zijn minst een lekke band verhelpen. Hieronder een aantal racefiets accessoires die erg handig van pas komen.. 

1. Zadeltasje

Veel wielrenners willen er niet aan: een tasje onder je zadel. Toch is het de beste plek om je spullen op te bergen. Natuurlijk kun je je pomp ook in je shirt steken, maar je zal er maar op vallen.

Lezyne S Caddy - Zadeltasje

2. Een binnenband

Het klinkt logisch en dat is het ook: een nieuwe binnenband om je oude lekke exemplaar te vervangen. Maar soms gaat het fout. Dan heb je de verkeerde bij je. Met een ventiel dat te kort is voor je hoge velg of een band die niet past in je buitenband. Check het even…

Continental Race 28 Binnenband CO2 Pomp

3. Pomp

Er zijn twee soorten pompen in de markt: een handpomp of een drukpomp. Beide hebben voor- en nadelen. De handpomp geeft altijd lucht, maar het duurt langer voor je band vol is. De drukpomp haalt lucht uit een Co2-patroon of een kleine compressor en zet je band snel op druk. De Co2-pomp past vaak ook nog eens in je zadeltas.

Lezyne Pressure Drive drukpomp

4. Bandenlichters

Twee bandenlichters zijn genoeg om je buitenband van de velg te lichten.

5. Ventielmoertje

Sommige handpompen schroef je vast op het ventiel. Als je ze losdraait gaat soms het ventiel mee, waardoor de lucht weer ontsnapt. Met dit ventielmoertje draai je het ventiel vast genoeg om dat te voorkomen.

6. Minitool

Boutjes vastdraaien, schoenplaatjes stellen: het kan allemaal met een kleine tool in je zadeltas.

Knog Fang Multitool

7. Ductape

Rol een klein beetje ductape om bijvoorbeeld je Co2-patroon. Je kunt het gebruiken om bijvoorbeeld een scheur in je buitenband te dichten.

8. Kettingponsje

Niet altijd past een kettingpons in je zadeltas, maar als je gaat gravelen of mountainbiken is het toch wel handig om bij je te hebben.

TOPEAK Super kettingpons

9. Ventielverlenger

Rijd je met hoge velgen? Steek dan een ventielverlenger bij je. Mocht je een tweede lekke band hebben en er eentje lenen die te kort is, kun je de verlenger erop schroeven.

In het afgebeelde tasje past bijna alles wat we hier hebben beschreven. Dan kun je zo’n beetje alles oplossen wat nodig is om je thuis te brengen, de eerste hulp aan je fiets. Hang het onder je zadel en je bent klaar voor je rit. Mochten er racefiets accessoires zijn die niet in het tasje passen, leg deze dan op de Artivelo BikeDock, zodat je deze niet vergeet tijdens je fietsrit.

grijs ophangsysteem racefiets

Winkelwagen

Inloggen

Back to Top