Artivelo.com Adjust, Customize, Personalize

Zo bouw je de perfecte Zwift fietstrainer setup voor je ritjes op Zwift in je paincave. Met het seizoen in aantocht wordt het tijd om de training op te voeren. Maar buiten is het donker en nat. Binnen fietsen is een uitstekend alternatief, zeker als je gebruik maakt van programma’s als Zwift, Bkool, Rouvy of RGT Cycling. Dan hoef je niet meer naar een kale muur in je schuur te kijken, maar ligt er een wereld aan races, gezamenlijke trainingen en gezellige ritjes voor je open. Met deze setup kom je de winter wel door.

7 tips voor de perfecte fietstrainer setup in je paincave

 
De trainer
De basis van je winterse binnenritjes wordt gevormd door de fietstrainer. Je hebt ze in verschillende merken en varianten. Tacx, Wahoo, Elite en Saris zijn de grootste leveranciers en hebben allemaal verschillende modellen in het assortiment. Wil je gebruikmaken van een programma als Zwift, dan is een smart trainer een voorwaarde. Alleen die kun je met bluetooth of ANT+ koppelen aan een computer.

Er zijn drie types trainer: wheel-on, direct drive of smart bike. Bij de eerste drijft je achterband een rol aan. Bij een direct drive haal je het achterwiel uit de fiets zodat je direct het vliegwiel van de trainer aandrijft. Doorslippen kan niet meer. Bij een smart bike zijn fiets en trainer een geheel en hoef je dus niet je racefiets op de trainer te zetten. Een wheel-on model kost rond 300 euro, een direct drive tussen 500 en 1500 euro en een smartbike rond 3000 euro. Kijk niet alleen naar de prijs als je een trainer wilt kopen. Een duurdere trainer geeft een realistischer fietservaring, waardoor je meer plezier hebt in het rijden op bijvoorbeeld zwift. Ook zijn ze stiller, waardoor je kunt trainen als de kinderen in bed liggen. Ook bespaar je op materiaal (banden, fiets) als je je budget opschroeft.


Een standaard

Je kunt natuurlijk een paincave bouwen met beeldscherm waarop je trainer is aangesloten. Niet iedereen heeft dat budget. Veel goedkoper is je tablet of computer te gebruiken. Een speciale standaard zorgt ervoor dat die apparaten binnen handbereik zijn.


Een ventilator

Het wordt warm binnen en een ventilator is een must. Je kunt een ventilator kopen die aansluit op je trainer, maar ook een losse ventilator is prima. Pas op bij het uitzoeken: groter is niet altijd beter.

ventilator wielrennen in huis


Trainermat
Een trainermat dempt het geluid dat je produceert tijdens het trainen en vangt het zweet op voor het in de vloerbedekking verdwijnt.

trainingsmat wielrennen


Zweetvanger
Zweet is zout en zout is slecht voor je fiets. Een zweetvanger span je over je fiets, vangt je zweet op en beschermt je fiets tegen corrosie en andere ellende.

zweetvanger wielrennen in huis


Riser

Deze luxe accessoire zorgt ervoor dat de voorkant van je fiets stijgt en daalt met het stijgingspercentage van Zwift. Maakt je training realistischer en stelt je in de gelegenheid specifieke
spieren te trainen. Niet noodzakelijk, wel leuk.

riser wielrennen

 


Artivelo Bikedock

Met onze Bikedock kun je je racefiets, helm en schoenen netjes opbergen als je de trainer tijdelijk moet afbreken. Zo maak je van je fiets een kunstobject, waardoor hij een mooi plekje krijgt in je paincave. Om in de lente en zomer weer een mooie fietstocht te maken in de natuur, maar dan met getrainde benen door het gebruik van de fietstrainer in de winterdagen.

wielrennen in je paincave website

Met deze trainer en accessoires bouw je je ideale fietstrainer in je paincave. Het is fijn als het allemaal klaar staat, zodat de drempel om te gaan trainen zo laag mogelijk is. Hang een paar inspirerende posters in de buurt of een spiegel die als etalageruit kan fungeren, zodat je kunt genieten van je eigen zitpositie.

En rijden maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Inloggen

Back to Top