Artivelo.com Adjust, Customize, Personalize
Bianchi racefiets

‘Celeste’. De kleur van legendes en dromen.

Kan ik mijn Bianchi racefiets ophangen in een vergelijkbare kleur Celeste? Regelmatig krijgen wij deze vraag.

Celeste is Bianchi, Bianchi is Celeste. De in één oogopslag herkenbare kleur, die onlosmakelijk is verbonden aan dit grote Italiaanse wielermerk. Passie, historie, snelheid. Fausto Coppi. Heroïsche overwinningen in alle grote wielerwedstrijden. Sinds jaar en dag.

Er zijn zoveel anekdotes en verhalen over het gebruik van deze hemelsblauwe kleur, dat ze het bij Bianchi in alle eerlijkheid zelf ook niet precies weten. Was het de strakblauwe lucht boven de Bianchi fabriek in Milaan? Was het de kleur van de betoverende ogen van Regina Margherita, de Italiaanse Prinses uit het huis Savoye, toen oprichter Edoardo Bianchi haar, bijna honderd jaar geleden, een fiets leende en haar fietsles gaf.

Bestel hier de Artivelo BikeDock Celeste ►

Hemelsblauw ophangsysteem voor je Bianchi racefiets

Bianchi fiets
Bianchi fiets

Meest pragmatisch en voor de hand liggend is dat Edoardo Bianchi de beschikking kreeg over een grote voorraad militaire verf, variërend van lichtblauw tot muisgrijs en dat daaruit de kleur Celeste is gemengd. De naam Celeste komt van het latijn ‘Caelestis’ en vrij vertaald staat dit voor ‘Hemels’.

Jumbo-Visma

De Celeste Bianchi’s van Team Lotto-Jumbo en het latere, huidige, Team Jumbo-Visma zijn aan een onstuitbare opmars bezig in het profpeloton. Van de Giro 2016, toen Steven Kruijswijk ons, tot etappe 19, de hoop gaf dat een Nederlandse renner zo’n grote ronde ooit nog zou kunnen winnen.

Het was een breekpunt. Elke wielerliefhebber had een nieuw gevoel. ‘Een Nederlandse ploeg, die na jaren van kleinere successen aanspraak kon maken op de eindoverwinning in een grote ronde. Het is niet langer onmogelijk,..’.

bianchi racefiets ophangen

2019 breekt nu al alle records

De eerste gele trui voor Mike Teunissen in de Tour van dit jaar. Steven Kruijswijk, die lang overeind bleef in het algemeen klassement na de geweldige ploegentijdrit, die met grote overmacht werd gewonnen en die met zijn derde plaats een prachtig Tour podium pakte.

Primoz Roglic, die voor Jumbo-Visma de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE Tour), de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië op zijn naam schrijft. Derde in de Giro, Winnaar van de Vuelta!

Dylan Groenewegen, die de sprinttrein van het peloton al heeft bekroond met 14 overwinningen, Jos van Emden, Wout van Aert, Tony Martin, Robert Gesink, Laurens de Plus, Sepp Kuss, George Bennett. Het zijn stuk voor stuk renners met aansprekende namen en tot de verbeelding sprekende prestaties. De teller met overwinningen in 2019 staat inmiddels op het recordaantal van 46 zeges! En het seizoen is nog niet voorbij.

2020 met drie kopmannen

Met de overstap van Tom Dumoulin van Sunweb naar Jumbo-Visma is er op papier sprake van drie kopmannen voor volgend jaar. Roglic, Kruijswijk, Dumoulin. Geholpen door een serie knechten van wereldklasse. Hoe dat uit gaat pakken is koffiedik kijken. Jumbo-Visma is een ploeg waar inmiddels iedereen, zelfs het onverslaanbaar geachte Ineos, rekening mee houdt. Het is net zo’n mooi vooruitzicht als de kleur der herkenning van een Bianchi in Celeste.

Artivelo BikeDock is tijdelijk leverbaar in die unieke kleur Celeste. Deze racefiets muurbeugel voor je Bianchi racefiets is meer dan alleen een ophangsysteem; Adjust, Customize & Personalize! Naast deze prachtige kleur Celeste van Bianchi hebben wij ook andere unieke kleuren zoals de kleur geel van de Tour de France, het roze van de Giro of kies voor stijlvol Loft Black of Urban grijs.

Wielersokken en wielerkleding

Naast de unieke en design ophangsystemen verkopen wij ook wielersokken en custom performance wear.

Tekst: Chucknance
Foto: Chucknance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Inloggen

Back to Top