Artivelo.com Adjust, Customize, Personalize
wereldkampioenschap wielrennen

2 X KANS OP HET WINNEN VAN EEN ARTIVELO BIKEDOCK!

Nog een kleine week. Dan staan het Wereldkampioenschap Wegrace voor de vrouwen en die voor de mannen op de agenda. In Yorkshire. Engeland.

De vrouwen gaan op zaterdag 28 september van start in Bradford. De finish, na 150 kilometer, ligt in Harrogate. Nederlandse favorieten? Absoluut. Een hand vol. Er staat een ijzersterke ploeg aan de start met meiden die weten hoe het voelt om die Regenboogtrui te winnen!

Chantal Blaak, Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Floortje Mackaij, Amy Pieters de regerend Europees Kampioen, Demi Vollering, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten die erop gebrand is die WK Regenboogtrui in 2020 in al haar ritten te mogen dragen.

Na de start in het centrum van Bradford rijden de vrouwen richting het noorden. Ze komen door Shipley en Otley voordat ze met de korte en steile Norwood Edge de eerste klim van de dag voor hun kiezen krijgen. De route vervolgt naar Pateley Bridge en de Lofthouse-klim met zijn maximale stijgingspercentage van bijna 19%! De rest van de aanloop richting het circuit in en rondom Harrogate is zo goed als vlak. De start is om 12:40 uur, de finish een kleine 4 uur later rond 16:40 uur.

De mannen wacht op zondag 29 september een ware uitputtingsslag in de vorm van een rit van maar liefst 284,5 km. Na een paar neutrale kilometers gaat de wedstrijd in Leeds van start en na 185 kilometer echt los bij Harrogate. Gemene, verraderlijke klimmetjes die dan, na 4-5 uur koers echt pijn gaan doen.

Nederland maakt kans!

Nederland staat met een ijzersterke ploeg aan de start. Met topfavoriet Mathieu van der Poel die al maanden de focus op deze wedstrijd heeft en de ‘warming up’ in de vorm van de ronde Ronde van Groot-Brittannië met drie dagzeges en het eindklassement winnend afsloot.

Dan zal hij met zijn Nederlandse ploeggenoten Niki Terpstra, Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Jos van Emden en Pieter Weening wel af moeten rekenen met het internationale geweld van Julian Alaphilippe, Peter Sagan, Michael Matthews, Gilbert en Van Avermaet,.. Fuglsang, Belgisch toptalent Remco Evenepoel en kersverse Vuelta winnaar Primos Roglic en ongetwijfeld nog een paar gevaarlijke outsiders. Terwijl we ook onze ‘eigen’ nationale hardrijder Nikki Terpstra niet af mogen schrijven.

Maak kans op een gratis Artivelo Bikedock!

Hoe je dan zo’n Artivelo Bikedock kunt winnen? Dat is niet zo moeilijk. Voorspel de winnaar bij de vrouwen en die bij de mannen. Of voorspel beide voor een dubbele kans. Deel je antwoord via de social media knoppen bovenaan en wie weet hang jij je racefiets binnenkort op in de Artivelo Bikedock. Het beste ophangsysteem voor je racefiets aan de muur vind je bij Artivelo!

De deadline is vrijdag 27 september 23:59 uur. Dus wees er snel bij en maak kans op een gratis uniek ophangsysteem voor je racefiets! Bij meerdere goede antwoorden vind er een loting plaats.

Geniet van de wedstrijden.

Tekst: Chucknance
Foto: Stephan Tellier Photography

 

Naast het ophangen van je racefiets aan de muur verkopen wij ook Custom Performance Wear, Persoonlijke stuurdoppen en wielrensokken in verschillende kleuren.

Winkelwagen

Inloggen

Back to Top