Artivelo.com Adjust, Customize, Personalize
Soigneren Benen scheren bij wielrennen

Soigneren

Een beetje enthousiaste wielrenner heeft er op zijn minst van gehoord. De doorgewinterde hardrijder op twee wielen ziet het als zijn tweede natuur.  ‘Soigneren’. De Dikke van Dale zegt dat we het moeten zien als ‘Met zorg zijn toilet maken’.

Maar wat is dat dan? Simpel. Alles waardoor je er mooi en verzorgd uitziet als je op je racefiets op pad bent. Dus naast een frisse, goed geoliede fiets ook oog voor alle aanverwante zaken. Wielerkleding, helm, zonnebril, wielrenschoenen, wielrensokken en die gekke, eeuwige discussie in het wielrennen of jouw benen net zo glad moeten zijn als de zijkanten van je 25 mm brede gumwall-banden?

Wat ons betreft mag je het -vanzelfsprekend- zelf weten. Als je over de gêne en de blikken kunt heenstappen,.. het is wel veel fijner, glad geschoren benen. Als je wordt gemasseerd, als je onverhoopt het asfalt hebt ‘gekust’.

En die gêne? Dat zijn de vreemde, gefronste blikken als je met lekker weer in een korte broek loopt, of de wederhelft die opeens iets te klagen heeft over jouw schurende stoppels in bed.

Soigneren is benen scheren bijl wielrennen

Als je het ‘benen scheren’ onderdeel maakt van jouw dagelijks douche-ritueel is het zo gepiept. Been voor been, goed aanspannen, huid strak, liever met dan zonder scheerschuim, een vlijmscherp scheermesje en onthaast en secuur scheren van onder naar boven, tegen de groeirichting van de haren in.

Afhankelijk van jouw mate van lichaamsbeharing is de eerste scheerbeurt de meest uitdagende. Daarna kun je het heel makkelijk en efficiënt kort- en glad houden. Dat kost je hooguit een minuut per keer. Na het douchen en afdrogen goed insmeren met een verzorgende olie, lotion, iets vettigs wat snel intrekt. Zodat je gesoigneerde, gladde benen er niet uitzien als een gortdroge woestijn waar het al jaren niet heeft geregend.

Wij van Artivelo vragen ons af. Hoe gesoigneerd stap jij op de racefiets?

 

Tekst: Chucknance
Foto: Stephan Tellier Photography

2 Replies to “Soigneren: Hoe gesoigneerd stap jij op de racefiets?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Inloggen

Back to Top