Artivelo.com Adjust, Customize, Personalize

Oud-coureur Oscar Verheul begeleidt voorafgaand aan de start van de Tour de France in Utrecht de wielerformatie Orica Green-Edge. De Australische Worldtourploeg, die met een sterk team deelneemt aan La Grande Boucle, maakt de eerste dagen van juli zijn trainingskilometers rondom de Utrechtse Heuvelrug.

Achttien jaar lang maakte Verheul deel uit van het amateurpeloton. De oud coureur boekte successen in binnen- en buitenland. Hij maakte deel uit van de militaire selectie, toen hij zijn dienstplicht vervulde. Na zijn actieve carrière reed hij voor zijn plezier nog de nodige kilometers.  “Toen het verzoek kwam om een paar dagen mee te fietsen met de Orica Green-Edgeploeg om de renners wegwijs te maken in de Utrechtse regio, hapte ik meteen toe. De renners en begeleiders verblijven in een hotel in Zeist. Omdat ik daar vroeger in de buurt woonde, ken ik de omgeving goed.”

Stoplichten
Woensdag staat de eerste trainingstocht van 80 kilometer op het programma. Verheul: “Ik heb parkoersen uitgezet met weinig stoplichten en de ploegleiderswagen kan in het kielzog van de renners blijven. Het team van negen man zal zich voornamelijk los willen rijden. Met de sprinter Michael Matthews, die een rit won in de Ronde van Zwitserland, heeft het team een snelle man in huis. Simon Gerrans is een man die een hellende finale goed aan kan. Voor de tijdrit hebben ze de snelle Durbridge, die met name van groot belang is voor de ploegentijdrit.”

Op donderdag en vrijdag staan soortgelijke ritten gepland. Op zaterdagmorgen willen de renners zich nog warm rijden voor de proloog van de Tour de France. Daarvoor vond Oscar Verheul een mooi rondje. “Dan zit mijn taak erop,” stelt de inwoner van Schoonhoven. Ik hoop zo een leuke ervaring op te doen in die vier dagen die ik optrek met deze ploeg.”

BikeDock
“Hopelijk valt mijn wieleroutfit op,” vervolgt hij. Ik ontwikkelde een BikeDock, een metalen opbergsysteem voor al je wielerspullen. Toen ik nog wedstrijden reed, had ik alles bij de hand. Maar dat veranderde snel, toen ik wielrenner af was. Met dit zelfontworpen designproduct richt ik de beschikbare ruimte voor mijn racefiets en alle accessoires efficiënt in.”

Schoonhovenaar Maarten Littel maakt de BikeDocks, die hun weg vonden tot in Dubai aan toe. “Ik heb een speciale Limited Edition voor de Tour de France gemaakt. Sommige wielrenners vinden dit een goede reden om hun racefiets in de woonkamer op te hangen!”
Oscar Verheul Orica Green Edge Het Kontakt Artivelo BikeDock

Wim Kroone
Bron: Het Kontakt
Foto: Stephan Tellier

 

Winkelwagen

Inloggen

Back to Top